0pro-onafhankelijkheid als slachtoffer.

TAGS


0pro-onafhankelijkheid als slachtoffer
weet niet wie goed behoort het 'copyright' van het idee, maar ik weet dat de mensen zulke uiteenlopende en ver tussen in de wereld van voetbal als Jesús Gil hebben gehouden Josep Guardiola of. Ik bedoel het idee dat men vele dingen kunnen veranderen zijn hele leven: je kunt politieke optie te wijzigen, van beroep, paar, nationaliteit, religie of geslacht, maar wat niet veranderd het is nooit dat elk van de ventilator of net besloten te worden supporter op enig moment in zijn jeugd team.
Afgezien van de loutere vaststelling, moet het bij te wonen om wat lijkt worden onthullen als onverstoorbare trouw aan sommige kleuren, omdat waarschijnlijk nuttig kan zijn een mechanisme lijkt ook begrijpen aanwezig zijn in andere gebieden van ons bestaan, hoewel niet,natuurlijk met dezelfde intensiteit gewenst. De toepasbaarheid op andere plaatsen juist ontleent zijn status mechanismen of, indien gewenst, ervaring records die aan een zekere logica.
Neem bijvoorbeeld de victimisatie registratie, een tijd wijdverspreid deel onder de fans en managers van vrijwel elk team in Spanje (met inbegrip van Real Madrid,die ooit pochte, statig, die boven zulke profane record) maar voor vele jaren was het als degene die de monocultuur van de Catalanen fans zegt. In feite, tot de club begon zijn eerste positieve cyclus (te zetten op de manier van Joan Laporta) Johan Cruyff als coach, dan herbevestigd en uitgebreid met Josep Guardiola, cohesion aan over de Barcelona-supporters grieven, ellende en onrecht leed dat eigen overwinningen.


Misschien is de separatisten zijn van mening dat een epische nederlaag is een te verkiezen politieke buit te moeten verantwoorden voor hun eigen daden
kan bevestigen dat ik bracht een groot deel van mijn jeugd en adolescentie luisteren naar mijn collega's bespreken vermeende diefstal van Di Stefano door de Madrid de rampzalige einde van het EK in Bern waarbij steeds de doelpalen had vierkanten of penalty Guruceta posten, dat van de vijf bekers verkregen bij de Dauci, wint onder leiding van Helenio Herrera of avonden van de show die Ladislao Kubala had verstrekt in het oude Les Corts stadion. Dus veel zorg veel meer de voormalige dan de laatstgenoemde ik belandde overtuigen dat die kerel amateur college Barca verkregen op de bodem van haar voldoening hart dat zijn team verloor onterechte penalty in de laatste minuut van een overwinning ontsierd door het minimum.
Op dit punt is de vraag waarschijnlijk meer geschikt overwegen is het feit dat vanaf een bepaald punt fortuin verandering en bevrediging opwegen tegen de teleurstellingen (resulterend irrelevant voor dit doel dat ze zijn veroorzaakt door fouten, onrechtvaardigheden of slechts een ongelukkige willekeurig), gaat het naartoe vervagen neiging om slachtofferschap door een bepaalde groep? Duidelijk niet, zoals aangetoond de wijdverbreide toename van registratie, met inbegrip van groepen die tot nu toe niet geneigd te gebruiken (vandaar in de voorgaande paragraaf is het voorbeeld van de schuimgebakjes fans gegeven).
Niemand zou de reden waarom ik koos voor het voorbeeld van het voetbal te verbergen. Als in een gebied dat in principe zou kunnen minor beschouwd (zelfs in het Evangelie Valdano erkende dat "voetbal is de belangrijkste tot de minst belangrijke dingen") beweging brengen van bepaalde mechanismen en verslagen, wat gebeurt er in gebieden met de grootste belang, alsmede het beleid? Het antwoord geeft weinig twijfel ook actief en, natuurlijk, de neiging te blijven, persistentie wordt uitgelegd in het licht, zoals hierboven besproken, logica geregeld.
Want als, in het bijzonder neiging te denken van slachtofferschap, onmiddellijk de sleutels van haar succesvolle veralgemening we lijken. Misschien zijn ze de eerste woorden van het boek van de Italiaanse essayist Daniele Giglioli 'Kritiek op het slachtoffer', zojuist gepubliceerd in Spanje, dat duidelijker bieden een aantal van deze toetsen: "Het slachtoffer is de held van onze tijd Als Slachtoffer geeft prestige. vereist luisteren, beloften en bevordert de erkenning activeert een krachtige generator van de identiteit recht op zelfbeschikking. eigenwaarde immuun tegen alle kritiek, garandeert onschuld boven een redelijke twijfel Hoe kon het slachtoffer zich schuldig of verantwoordelijk voor alles wat het.? slachtoffer niet, je hebt gedaan, handelt niet, hij lijdt".
mij toe om dezelfde nagel het invullen van de vraag Giglioli vanuit een andere hoek klinknagel: hoe, iedereen kan geclaimd (al was het maar in het uiterlijk) van de prestigieuze slachtofferschap, het zal geven, waarom politiek? slachtoffer, in het bijzonder zal een dergelijke comfortabele positie verlaten en terugkeren naar de bevestigingsmiddelen voor kritiek en verantwoording vragen? In feite is de opvang is dat sommige lijken niet stoppen met zoeken. Zonder in te gaan verdere, worden de volgende Catalaanse verkiezingen aangekondigd als een formidabele schouwspel van slachtofferschap. De slogans van de separatisten ogenblik niet lijken gaan dan de vordering van vrijheid voor politici in de gevangenis en amnestie, maar tot nu toe niemand uit de rangen van de onafhankelijkheid, heeft geen enkel ander voorstel gedaan of opnieuw de beroemde routekaart . Misschien omdat, zoals mijn collega-erf van mijn jeugd, zij overwegen te hebben verkregen een epische nederlaag is een voorkeur politieke buit te moeten verantwoorden voor hun eigen handelen en nieuwe voorstellen te formuleren.
Uitgeput van de argumenten, observeerde de uitvoerbaarheid van de voorstellen, zou insturen om het avontuur ondernomen te reflecteren
zaken TE benadrukken dat wat waar vertegenwoordigers geldt ook voor die welke worden weergegeven, met inbegrip van niet gemakkelijk een andere houding te vinden. Zo, het net zo belangrijk dat geen van de experts ook regelmatig in lijn met het voorgestelde beleid onafhankelijkheid van de lagere specificatie van wat de bedoeling heeft beweerd maken met het project zelf in de nabije toekomst. En als iemand mij kijken in de afgelopen dagen sommige bezoekers -residuos televisie als er geen thereto- professionals kritisch met de realiteit dat heeft geleid hebben het 'proces', merk ik op mijn tijd I zij hebben verklaard, zo zeggen, de slachtoffers van de slachtoffers, dat wil zeggen, misleid door beloften die nu zeggen beseffen dat ze ten onrechte waren van onafhankelijkheid leiders, maar niet de minste verantwoordelijkheid voor hebben gediend een transmissie riem hen.
Waarschijnlijk minder nu is dat het verminderen van alle beleidsvoorstellen om de vordering van de vrijheid van politieke gevangenen veel herinneren wat er is altijd gebeurd in de arbeidersstrijd slechtste einde, dit wordt gepresenteerd als overwinning lifting van sancties. En de geaccumuleerde historische ervaring leert ons dat te doen dus als het een van de conclusies waarvoor ze vochten niet langer een manier om een nederlaag te maskeren hebben verkregen. Veel belangrijker dan dat is de houding die lijkt te tonen van dergelijk gedrag.
Uitgeput van de argumenten, observeerde de uitvoerbaarheid van de voorstellen, gecertificeerde onvoldoende eigen krachten, zou de jouwe worden onderworpen aan een ernstige reflectie het avontuur ondernomen. Maar net als de fan van een voetbalteam, de onverdraagzame in de politiek niet voor rede vatbaar en dreigt te blijven, vooral als hij houdt vast aan het uitgangspunt dat per definitie hun nederlagen alleen het kwaad te laten zien de winnaar. Zijn doorzettingsvermogen, ver van eer verraadt de diepe kwetsbaarheid dat ben jij. En Het duidelijk, als iemand op dit moment hij nog twijfels had, dat dit leven is veel gemakkelijker van gedachten te veranderen om emoties te veranderen.

Comentarios

Entradas populares de este blog

Los tironeros del transporte

El Lápiz de grafito, porque se borra.

Factorización de la vida práctica.